Mit navn er Lars Jakobsen. Jeg er født og opvokset i Nordjylland, hvor jeg også bor i dag. Til daglig arbejder jeg på en kommerciel radio i Nordjylland. Men! I min fritid er jeg fluefisker, med interesse for alt hvad der komme under betegnelsen.

Min første fluestang købte jeg i efteråret 2007, hvor jeg korttid efter indså - hvis jeg skulle fange fisk regelmæssigt, krævede det at jeg måtte lære fluekastet ordentligt.
Senere er jeg faldet over Joan Wulffs vise ord, der indrammer udfordringen meget præcist (oversat):

Hvis du ikke ved hvor fiskene står, men kaster godt nok til at dække vandet med finesse, er det sandsynligt at du vil løse mysteriet.
Hvis du ved hvor fiskene står, men hverken kan nå dem eller præsenterer en flue naturligt, er du ikke engang med i kampen.

I begyndelsen gav fluekastet mig mange frustrationer, da jeg forsøgte at lære det ud fra devisen; hvor svært kan det være? Det måtte jeg sande, som så mange før mig, det er svært uden hjælp. Så i stedet for at bruge en masse fisketid på at lære fluekastet, meldte jeg mig på kastekurser med certificeret instruktører.
Genvejen til et bedre fluekast, som instruktørerne gav mig, er betalt tilbage mange gange i fangster og gælde ved fiskevandet.

Mine mange positive oplevelser med instruktører, gjorde at jeg selv blev certificeret kasteinstruktør i 2015, for i 2017 at udbygge certificeringen til Master Casting Instructor og senest Two Handed Casting Instructor i 2019 - alle under Fly Fishers International.

Som kasteinstruktør holder jeg kurser for private, foreninger, organisationer og i samarbejde med grejbutikker. Indimellem bliver jeg, som instruktør, også inviteret til et par timers kastekursus i forbindelse med fisketure. Men uanset hvor og i hvilken forbindelse, nyder jeg at undervise fluekastet - for begyndere til meget erfarne, der selv ønsker at blive instruktør.

Knæk og bræk
Lars Jakobsen
FFI - Master Casting Instructor
FFI - Two Handed Casting Instructor

For booking, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon: 26 28 75 07