Priser:
2 timer, en eller tohånds privat kastekursus (1-1 undervisning): 1000,-
4 timer, en eller tohånds gruppe kastekursus (2-5 deltagere): 600,- pr. deltager.
Gennemgang/pre-test af FFI CI, MCI el. THCI test (2-3 timer): 1.500,-


Begynderkursus:
Kom godt i gang med fluefiskeriet på et kastekursus, hvor der startes fra bunden, med en grej gennemgang og sammensætning.
Naturligvis handler et fluekastekursus primært om at lære det gode fluekastet.
- Som begynder med enhåndsstang vil du lære og få opbygget en god teknik, som en basis til at fange de første fisk.
- Som begynder med tohåndsstang vil du lære og få opbygget en god teknik til de første speykast, så du kan vinkle kast, ved fiskeri i åer og elve.

Kastekursus for øvet:
Når du har fisket et stykke tid, kan det igen være tid til et kastekursus, hvor der ryddes kastefejl af vejen (reducerer antallet af knuder på forfanget) og få mere længde og præcision i fluekastet.
- Som øvet med enhåndsstang vil du lære det gode overhåndskast, som er helt essentielt for et effektivt dobbelttræk. Dobbelttrækket bygges ovenpå dit kast, i løbet af kurset. Du lære at genkende fejl og hvordan de rettes, så du selv kan tilpasse fluekastet ved fiskevandet og når du træner.
- Som øvet med tohåndsstang vil du lære de 4 grundlæggende vinklet kast (Single Spey, Double Spey, Snake Roll og Snap-C). Du lære at genkende fejl og hvordan de rettes, så du selv kan tilpasse fluekastet ved fiskevandet og når du træner.

Special kastekursus:
Fluefiskeriet har mange grene og hver sin gren af fluefiskeriet kommer med egne udfordringer.
Special kastekursus er for dig, der vil lære den eller de teknikker som kan være helt afgørende for din sikkerhed og succes med fiskeriet.
Indhold af special kastekurser aftales inden afholdelse af kastekurset.
(Afholdes både som enhånds og tohånds kastekurser)

Kasteinstruktør - gennemgang af FFI’s CI, MCI el. THCI test.
På papiret, når man læser instruktørprøverne igennem, kan det virke enkelt og overkommeligt - den fælde er der hvert år fluefiskere som falder i… At blive kasteinstruktør under Fly Fishers International (FFI) kræver træning og interesse for undervisning, fluekastet og en god portion erfaring fra praktisk fiskeri.
Er du interesseret i at blive FFI certificeret kasteinstruktør, er du velkommen til at kontakte mig og aftale et forløb, så du får de bedste forudsætninger for at blive certificeret kasteinstruktør.

Kastekurserne afholdes fortrinsvis i Region Nordjylland og aftales individuelt.
Booking og forespørgsler sendes til e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller pr. telefon: 26 28 75 07

Knæk og bræk
Lars Jakobsen
FFI - Master Casting Instructor
FFI - Two Handed Casting Instructor